Македонија

„ВМРО-ДПМНЕ бараше да поминувам политичари“, Пендаровски со обвинувања

„Во врска со наводите изнесени на денешната прес конференција на ВМРО – ДПМНЕ, информираме дека до претседателот Стево Пендаровски, во текот на оваа година, во два наврати, беа упатени предлози да размисли за помилување на одредени политичари или да поддржи донесување на закон за амнестија на актуелни и поранешни политичари“, вели претседателот Стево Пендаровски.

Тој додава: Тие предлози, преку посредници, до претседателот Пендаровски беа упатени од политички и безбедносни структури кои се блиски до актуелната опозиција, како и од поранешни политичари.

На почеток