Македонија

СДСМ: Стоилковски да каже како директор на штаб на ДПМНЕ добива 18.5 милиони евра тендери во општините?

СДСМ: Стоилковски да каже како директор на штаб на ДПМНЕ добива 18.5 милиони евра тендери во општините?

ДПМНЕ треба да престане да шири лаги и манипулации за наводни неправилности во врска со јавни набавки кои се законски и соодветни. Наместо да прави конструкции, потрпаролот на Белата палата Наум Стоилковски да одговори пред јавноста кој е директорот на штабот на ДПМНЕ што добива тендери во општините раководени од ДПМНЕ вредни 18.5 милиони евра, се вели во соопштението од СДСМ.

Оттаму бараат Стоилковски да објасни како ДПМНЕ во „своите“ општини дели тендери на лица блиски на Мицкоски.

 

Макфакс

На почеток