Спорт

Иџе повторно крунисан за европски шампион

Иџе повторно крунисан за европски шампион

Најдобриот македонски тркач, Игор Стефановски-Иџе повторно е на врвот на Европа, освојувајќи на титулата Европски шампион во ридски трки по третпат во својата кариера.

Иџе успеа да победи на првата трка од финалето на сезоната во Бузет, Хрватска, за да ја потврди титулата и да докаже дека е недостижен во ридските трки, по освојувањето на титулите во 2014 и 2015 година.

Макфакс

На почеток