Македонија

Нови обвинувања од владејачката партија: Блокадите на ДПМНЕ мора да бидат поразени

„ДПМНЕ е за изолација, СДСМ за членство во ЕУ“, велат од владејачката СДСМ во утринското соопштение.

Тие додаваат:

Два концепти во земјава се кристално јасни, ДПМНЕ е за изолација а СДСМ за членство во ЕУ.

СДСМ посветено работи на продолжување на европскиот пат на државата.

Членството во ЕУ води кон европски вредности и стандарди, посилна демократска стабилност и правна сигурност, повисок животен стандард, поголеми плати и пензии.

Евроинтеграцијата носи економска стабилност и раст, вклучување во единствениот европски пазар од 500 милиони луѓе, пристап до голем број бенефиции, фондови и инвестиции од ЕУ за развој на инфраструктурата, земјоделството, образованието, здравството, културата.

Од друга страна ДПМНЕ со своите неразумни постапки сака сето ова да го блокира.

ДПМНЕ е за изолација, за економска неизвесност и тапкање во место.

Блокадите на ДПМНЕ мора да бидат поразени.

Огромно мнозинство на граѓаните, над 70 отсто е за ЕУ.

На почеток