Македонија

Потребно е дополнително усогласување на Предлог законот за амнестија со надлежните институции, велат од Владата

Потребно е дополнително усогласување на Предлог законот за амнестија со надлежните институции, велат од Владата

Владата, на денешната седница го разгледа и текстот на Предлог законот за амнестија предложен од страна на Министерството за правда.

По разгледувањето на состојбите во областа што треба да се уреди со законот, целите, начелата и основните и конкретни решенија опишани во текстот на Предлог законот за амнестија,

Владата констатираше дека постои потреба од дополнително усогласување на Предлог законот за амнестија со надлежните институции.

Макфакс

На почеток