Охрид

Одземени шест возила на територијата на СВР Охрид поради сомнение за фалсификат, следуваат кривични пријави

Одземени шест возила на територијата на СВР Охрид поради сомнение за фалсификат, следуваат кривични пријави

Полициски службеници од Одделот за криминалистичка полиција – Сектор за општ и насилен криминал и СВР Охрид одзедоа шест возила поради сомнение за фалсификат.

По добиени оперативни сознанија и наредба за претрес од Основниот суд Охрид, извршени се претреси на 19.10 2023 во три сервиси за автомобили на подрачјето на СВР Охрид и притоа се одземени шест возила, а извршени се и службени разговори со повеќе лица.

Извршено е вештачење од страна на Одделот за форензички испитувања и по документирање на случаите, од страна на СВР Охрид до ОЈО Охрид ќе бидат поднесени соодветни кривични пријави.

На почеток