Скопје

ЦУК: Падна фасада во центарот на Скопје, за среќа никој не е повреден

ЦУК: Падна фасада во центарот на Скопје, за среќа никој не е повреден

Преку Единствениот број за итни случаи 112 е пријавено дека има паднат дел фасада и можна опасност да падне уште дел во Центар, Скопје. Останатиот друг дел од фасадата, најгоре од зградата, не се знае во каква состојба е, но секако е потенцијална опасност за минувачите.

За среќа во инцидентот никој не е повреден.

Инаку, Регионалниот ЦУК Скопје веднаш ја извести Општина Центар за понатамошна постапка, согласно нивните оперативни процедури за вакви настани.

Настанот, согласно информациите од дежурните во Секторот за операции и координација, конкретно се случил на ул. ,,Димитрие Чуповски” кај ,,Табако Жак Мар” во близина на Министерство за правда.

Од Општина Центар има повратна информација дека се излезени на терен и доколку имотот припаѓа на физички лица тогаш тие требало да го решат овој проблем со фасадата која почнала да паѓа.

 

(фото: Борјан Михајловски)

Макфакс

На почеток