Скопје

(Видео) Низ Скопје се парадира со албански знамиња

Десетина автомобили со албански знамиња парадираат низ скопските улици. Свирејќи по скопските улици и булевари, поминуваат по повеќе кругови, славејќи го Денот на албанското знаме.

Возилата поминаа низ скопскиот булевар „Партизански одреди“, па отидоа пред Собранието, потоа, прават круг и преку Влада и „Илинденска“ вртат одново.

Вакви парадирања од страна на сограѓаните Албанци нема кога се слават македонски празници. Досега, не се памети, на пример, на 8. Септември да истакнат македонски знамиња и да го прослават Денот на независноста на Македонија, државата чии државјани се.

На почеток