Свет

Израелската армија пронашла оружје и тунел под универзитетот во Газа

Израелската армија пронашла оружје и тунел под универзитетот во Газа

Израелската армија денеска соопшти дека пронашла оружје и тунел под Универзитетот Ал Азар во Газа.

Наведено е дека тунелот, од зградата на универзитетот до блиското училиште, е долг еден километар, пренесува АП.

Армијата тврди дека пронашла контролна соба на палестинската организација Хамас, со камери, телефони и оружје, во близина на болница во северниот дел на Газа.

На почеток