Охрид

Василичарски појадок во Општина Охрид – традицијата продолжи

Секретарот Александар Китески, Елена Јанковска – Цветаноска и Никола Прангоски се најсреќните меѓу вработените во Локалната самоуправа. Тие денес ја пронајдоа паричката што по повод големиот христијански празник Православна Нова година – Василица по традиција на заеднички појадок се бара во Општина Охрид.

Појадокот беше организиран од минатогодишните кумови, Даниела Ристова, Васко Маркоски и Даме Балоски.

ТРАДИЦИОНАЛЕН ВАСИЛИЧАРСКИ ПОЈАДОК ВО ОПШТИНА ОХРИД – Ohrid.gov.mk

 

На почеток