Македонија

Снегот во месец февруари и тоа како ќе го има – прогноза за идниот месец

„Судејќи според долгорочните анализи, февруари месец оваа година во Македонија ќе биде со натпросечно количество на врнежи, но малку потопол, за еден до два степени од просекот што не е премногу, а тоа значи дека ќе има и почести продори на студени возушни маси од Арктикот кон нашите краишта“, вели метео-прогнозерот Славо Попоски.

Тој додава:

„Снегот во месец февруари и тоа како ќе го има, според сегашните следења и анализи особено по 10 февруари.

Не се исклучува можноста повторно да се соочиме со екстремно ниски температури н а воздухот (до околу -20 степени).

НАПОМЕНА: Со оглед на тоа дека се работи за доста долгорочна анализа на времето, промени во истата и тоа како се можни, па затоа нашите граѓани редовно да ги следат нашите секојдневни и краткорочни анализи на времето, и истите се најпрецизни со можност за остварување за повеќе од 90%“.

На почеток