Македонија

Грипот ја зема седмата жртва, почина 20-годишна девојка

Грипот коси и ја зема и седмата жртва. Последна и најмлада жртва на грипот е 20 годишна девојка од Скопје која почина на Инфективната клиника откако била префрлена од Клиниката за хематологија.

Нема информација од која хематолошка болест била таму.

Девојката не била вакцинирана а медицинските лица препорачуваат имунизација. Комисијата за заразни болести препорачува задолжително носење на маски во сите здравствени установи за персоналот и пациентите и во домовите за стари лица.

На почеток