Македонија

Детали од полицијата: Уапсен младиот војник во затворот „Идризово“

Тепачка во „Идризово“ поради долгови

На 01.02.2024 во 12.10 часот во СВР Скопје, полициски службеник за обезбедување на Казнено – поправната установа Затвор Идризово забележал дека Е.С.(22), вработен во Армијата на Северна Македонија, кој исто така врши обезбедување на затворот, од една од кулите фрлил кеса со 10 мобилни телефони во дворот од затворот, која била подигната од еден од затворениците.

Е.С. е обезбеден од Воена полиција и се преземаат мерки за расчистување на настанот.

На почеток