Македонија

Претседателот Мицкоски од денес во Швајцарија

„Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски заедно со потпретседателот на партијата Александар Николоски и членот на ИК Драган Ковачки од денес ќе биде во дводневна посета на Швајцарија“, вели ВМРО-ДПМНЕ и додава:

Посетата ќе започне во Женева со конференција со задграничните комитети каде ќе се разговара за состојбите во Македонија, статусот на дијаспората и потребата за јакнење на врските со македонските иселеници.

Истиот ден ќе се оддржи и трибина во Лозана каде ќе се збори за идните планови за развој на Македонија и потребата за градење на заедништво со дијаспората и промени на актуелните состојби во Македонија.

Наредниот ден на 04.02.2024 ќе ја посети македонската црква во Тринген, а потоа ќе се оддржи трибина со македонската дијаспора во Тринген.

На почеток