Македонија

Ковачевски: Собрани се над 20.000 потписи за победничкиот претседателски кандидат Пендаровски

Денес СДСМ покажа дека е политичка партија со огранизациска супериорност.

Денес СДСМ во еден ден, успеа да организира три огромни работи. Прво, благодарение на Форумот на жени имавме 8-мартовски марш во Кавадарци на кои присуствуваа над 6.000 наши сопартијки. Второ, во истиот ден организираме конгрес со над 700 делегати. Трето, во истиот ден веќе имаме собрано над 20.000 потписи за претседателскиот кандидат Стево Пендаровски. – посочи претседателот Ковачевски на денешното обраќање на 27 Конгрес на СДСМ.

На овој начин најдобро ги демантиравме сите критичари, сите скептици, сите оние кои сметаа дека СДСМ не е најдобрата опција за државата. На овој начин најдобро се потврди она што го говорам 2 години, а тоа е дека најсилната, најголема и партија која има најголема организациска способност во државата е токму СДСМ. – истакна Ковачевски.

На најдобар начин потврдивме дека сме многу поголеми и многу посилни и нималку ослабнати. Затоа сакам да ви се заблагодарам во името на целото раководство. – рече Ковачевски на денешното обраќање на 27 Конгрес на СДСМ.

На почеток