Македонија

Андоновски: Олеснување на постапката за вадење лични документи во Куманово

Андоновски: Бараме Арсовска итно да го разреши генералниот секретар Глигоров, кој се најде во скандал со семејно насилство за кој известуваат медиумите

Заедно со Министерот за внатрешни работи, Панче Тошковски, дополнителниот заменик министер на Министерството за информатичко општество и администрација, Стефан Андоновски, денес ги посети новоотворените простории на службата за управни работи во Куманово.

“Од денес, на брз, достоинствен и лесен начин граѓаните ќе можат да се фотографираат за лични документи, како и да ги подигнат истите без да чекаат во ред.”, изјави Андоновски.

МИОА обезбеди систем за управување со клиенти, кој го минимизира метежот.

“Дигитализацијата на процесите го олеснува животот на граѓаните. Затоа е многу важно истата да се случува во сите институции и сите услуги. Дигиталната трансформација ќе значи брзи, точни, навремени и евтини услуги, намалено време на чекање и задоволни граѓани. И во понатамошниот период продолжуваме со институционалната соработка во служба на граѓаните.” посочи Андоновски, меѓународен секретар на ВМРО-ДПМНЕ и дополнителен заменик министер на Министерство за информатичко општество и администрација

На почеток