Македонија

Јакимовски се спореди со Трамп, Орбан, Вучиќ: Ни Американци, ни свети Американци не можат да ни кажат кој ќе ни ја води Македонија

Откако се најде на т.н. црна листа на САД, Стевчо Јакимовски кажа дека продолжува во изборната трка, па укажа дека Америка се меша во изборите. Според него, мислеле дека нема да се кандидира, па дека нема да собере потписи, а ова е само обид за да го стопираат со учество на претседателските избори.

„Не сум ранел ни школувал деца со арам-пари. Моите синови не се криминалци, има криминалец, името му е „Хантер-Бајден“ и да го потсетам Бајден да си го бара криминалецот таму. Потполно истите работи кои му ги прават на Доналд Трамп, има 113 кривични пријави. Сценариото таму да го убијат, да го стават во затвор, да го оневозможат во некои држави да учествува во изборите“, рече Јакимовски.

Тој упати обвинување кон САД дека се мешаат на претстојните избори.

„Истото сценарио се случува против Виктор Орбан, против Вучиќ и истото се случува во Македонија. Ова е директно мешање во внатрешните односи на Македонија во избор на претседател. Ни Американци, ни свети Американци не можат да ни кажат кој ќе ни ја води Македонија. Тие ни ја направија владата од која сме многу среќни во 2016 година и сакаат сега пак да ни скројат Влада и да ни бираат претседател“, додаде Јакимовски.

Според Јакимовски, САД ги ставаат нивните интереси пред интересите на Македонија.

На почеток