Македонија

СДСМ: ДПМНЕ да не го блокира Законот за рестриктивни мерки

СДСМ: Зошто Мицкоски молчи за средбите со Палевски, што крие?

,,ДПМНЕ да не го блокира Законот за рестриктивни мерки во македонското Собрание.

Пратеникот на ДПМНЕ Антонио Милошоски го одолговлекува и не го става на разгледување пред матичната комисија за надворешна политика, законот, кој е доставен во собранието пред месец и половина.

Ако ДПМНЕ се ЗА борба против корупцијата, ќе го поддржат законот.

Ако сакаат да продолжат со лажни ветувања, ќе даваат 1.000 изговори и нема да го поддржат.

Последната одлуката на нашиот стратешки партнер, САД за црната листа е уште една потврда зошто итно е потребно да се донесе Законот за рестриктивни мерки.

Со овој закон се создава можност сите вакви случаи наведени од нашите стратешки партнери да може да се процесираат преку домашното законодавство.

Нема компромиси во борбата против корупцијата и криминалот и не смее да има дополнителни одлагања.”, велат од СДСМ.

На почеток