Свет

(Видео) Русите ги испратија тенковите на бојното поле. Попот ги благослови

Во Украина пристигнаа првите тенкови „Леопард 1“

Русија неодамна организираше вистински спектакл на испраќање нови тенкови Т-90М на фронтот – буквално. Државната телевизија прикажа воодушевена толпа од две илјади работници во фабриката, како и настапи на пејачот и политичар Денис Мајданов и рок групата Земљане, а тенковите ги благослови православен свештеник.

Беше голема прослава за скромната испорака на новата опрема. Поблискиот поглед на она што всушност се испраќа на фронтот укажува на обид да се прикрие вистинската состојба на производството на тенкови во Русија, пишува Форбс.

На почеток