Македонија

Кузеска: ДПМНЕ не собрале потписи за Силјановска, немаат поддршка од граѓаните

,,ДПМНЕ нема собрано валидни, законски потписи за нивната кандидатка за претседател Гордана Силјановска Давкова.

Кандидатурата во ДИК за Силјановска ДПМНЕ ги поднела со потписи на пратеници, а не со потписи од граѓани.

Очигледно, ДПМНЕ како што ги лажира анкетите, сакала да ги лажира и потписите, па кога разбрале дека ќе се проверува легалноста на секој даден потпис не ги поднеле.

Ова е можеби за прв пат ДПМНЕ да нема собрано потписи зад својот кандидат, но тоа и не е толку важно.

Клучното е дека ниту ДПМНЕ ниту Гордана Силјановска ја немаат поддршката од граѓаните.

Граѓаните не сакаат враќање назад и изолација, не се спремни да поддржат антиевропски политичари.

На граѓаните не им треба претседател кој ќе биде продолжена рака на Белата палата, партиски послушник, на граѓаните не им треба реприза на Иванов.

На граѓаните не им треба уште една катастрофа по примерот на Скопје.

Ниту ДПМНЕ ниту Силјановска не можат да донесат промени на подобро.

Затоа граѓаните на изборите ќе изберат европска иднина со СДСМ и Стево Пендаровски.”, вели Кузевска, портпаролка на СДСМ.

На почеток