Македонија

(Фото) Знаме од УЧК на влезот од тетовското Кале, на црквата пак – албанско знаме: полицијата ги бара тие кои ги поставиле

Црковниот одбор при храмот „Свети Атанасиј“ во тетовската полиција пријавиле сквернање на овој верски објект заради тоа што е поставено знаме на Албанија.

Настанот бил пријавен попладнево околу 17 часот и 40 минути во СВР Тетово

-Пријавено е дека непознати сторители на куполата од црквата „Свети Атанасиј” на тетовското Кале поставиле албанско знаме, а на бандера на влезот во Калето било истакнато знаме на УЧК. Веднаш по пријавувањето на местото е испратена екипа од СВР Тетово, информира Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово.

Од полицијата истакнуваат и дека се преземаат мерки за расчистување на случајот.

На почеток