Македонија

СДСМ: Просечна пензија од 500 евра!

СДСМ: Зошто Мицкоски молчи за средбите со Палевски, што крие?

,,СДСМ има јасен, конкретен и издржан план за европска иднина преточен во новата изборна програма.

Повисок животен стандард, европски плати и пензии се еден од клучните столбови на планот за европска иднина на Македонија.

Во 2028 година минималната пензија ќе биде 20.000 денари, а просечната пензија 30.000 денари или 500 евра.

Дополнително се предвида мерка- новогодишен пакет од 100 евра за секој пензионер во државата.

Во изминатите седум години СДСМ покажа и докажа дека ги исполнува ветувањата и дека работи за доброто на сите.

Просечната пензија порасна зголемивме за 6.400 денари, а минималната за 50%.

Со воспоставената методологија пензиите контнинуирано растат.

Со СДСМ пензиите ќе продолжат да растат, за достоинствен живот за пензионерите.” , велат од СДСМ.

На почеток