Македонија

Апасиев: Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги работи спротивно на Изборниот законик

„Знаете ли дека Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, со амин на Државна изборна комисија – за да им угоди на корумпираните од СДС-ДПМНЕ-ДУИ и да го оневозможи законското правото на еднаквост на претседателските кандидати, преку подзаконски акт (Упатство за радиодифузери), спротивно на Изборниот законик, се обидува да не’ натера и не поттикнува да направиме кривично дело “Злоупотреба на средства за изборна кампања”? Дали сте бе вие нормални, еј?“, објави Димитар Апасиев на својот фејсбук профил.

На почеток