Свет

Виенската полиција на нозе поради Данка: Познати нови детали

Продолжува потрагата по исчезнатaта Данкa Илиќ која беше изгубена во вторникот на 26 март во Бањско поле.

Во истрагата за нејзиното исчезнување се вклучи и виенската полиција, откако се појави видео од Виена на кое се гледаат две Романки со девојка која личи на Данка.

Амбасадата на Србија ги повикува сите кои ќе го препознаат исчезнатото девојче во Австрија да пријават во полиција. Интерпол објави меѓународна потрага.

На почеток