Скопје

МЕР: Изградбата на гасоводот на Водно продолжува, активистите ќе ja контролираат изведбата

Постигната е согласност со граѓанските активисти, изградбата на магистралниот гасовод Делница 5 Скопје – Тетово – Гостивар кај потегот на Водно продолжува, соопшти денеска акционерското друштво за вршење енергетски дејности Македонски енергетски ресурси (МЕР).

МЕР соопшти дека по постигнување на согласност со граѓанските активисти кои ќе бидат дел од работните групи за мониторинг на изведбата на целиот проект, од понеделникот 8 октомври, почнати се активностите за продолжување на изградбата на магистралниот гасовод од 25 километри на потегот кон Шишево.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток