Свет

Молк во селото Злот: Седми ден од потрагата на телото на убиената Данка

И покрај секојдневните напори на припадниците на МВР, телото на убиената Данка Илиќ (2) од Бањско Поље, кај Бор, не е пронајдено ниту по седмиот ден од потрагата.

Вчера беше погребан Д.Д., братот на обвинетиот за убиството, кој почина во полициска станица, откако беше приведен поради сомнение дека му помогнал на својот брат да го премести телото на девојчето.

На погребот не дојдоа ниту неговиот татко, кој се наоѓа во притвор под сомнение дека е соучесник, ниту неговиот брат, главниот осомничен кој работи во ЈАВ „Водовод“ и го призна убиството.

Потрагата по телото на девојчето Данка Илиќ (2) од Бор трае со денови, а како што дознава „Блиц“ сега се проверуваат сите окна и акумулации кои се активни или неактивни и природни и вештачки системи за наводнување бидејќи осомничените за убиството на Д.Д и С.Ј работеле во ЈКП „Водовод“ добро ги познава овие системи по природата на нивната работа.

Во селото Злот завладеа морничава тишина, а селаните се затворија во своите куќи. Од 26 март кога исчезна Данка Илиќ, а подоцна и кога се дозна дека е брутално убиена, Бор и околните села молчат. Поради ова, за викенд беа затворени дискотеките во Бор, а граѓаните во знак на солидарност ги откажаа и приватните прослави.

На почеток