Македонија

СДСМ: Изборот е европска иднина со СДСМ и Пендаровски или изолација со ДПМНЕ и Силјановска

,,
Изборот пред граѓаните е јасен, европска иднидна со СДСМ и Пендаровски или изолација со ДПМНЕ и Силјановска.

Граѓаните одлучуват меѓу прогресивна иднина или заглавување во минатото, меѓу надежта со СДСМ и безнадежноста со ДПМНЕ.

A ДПМНЕ нема план за иднината и може да донесе само враќање назад кон мрачното минато. Ништо не е променето во ДПМНЕ а тоа го видовме и овие денови со апсењето новинари, лажните анкети, лажните вести диригирани од Белата палата. Нема ЕУ со ДПМНЕ и Силјановска ниту за 100 години.

СДСМ има конкретен план, кој ќе ја придвижи земјата напред кон ЕУ. Евроинтеграциите се единствениот процес кој може да донесе позитивни промени и подобар животен стандард, подобро образование, здравство, функционално владеење на правото.

Затоа ќе го дадат својот глас за кандидатот на СДСМ и Коалицијата за европска иднина, Стево Пендаровски, претседателот на сите граѓани, за европска просперитетна Македонија.”, изјавија од СДСМ.

На почеток