Македонија

Пронајдена рачна бомба во Кратово

Неексплодирана рачна бомба од Втора светска војна пронајдена во двор на кумановец

На 15.04.2024 година во 09.15 часот во ОВР Кратово, Д.Ј.(56) од Кратово пријавил дека во населбата Долна крива јаболка во Кратово пронашол неексплодирана рачна бомба. Пиротехничар од Дирекцијата заштита и спасување Куманово ја подигнал бомбата за понатамошна постапка. Увид бил извршен.

На почеток