Магазин

Форд повлекува половина милион автомобили

Форд повлече речиси половина милион компактни теренци и пикап возила поради проблеми со батериите.

Поточно, станува збор за 456.565 повлечени единици во САД, објави во средата Националната управа за безбедност на сообраќајот на патиштата (NHTSA).

Повлекувањето ги опфаќа SUV моделите на Bronco Sport произведени помеѓу 2022 и 2024 година и моделите на Maverick произведени помеѓу 2022 и 2023 година.

Лошо наполнетата батерија може да предизвика некои електрични додатоци како што се светлата да не функционираат правилно и може да предизвика губење на напојувањето кај оштетените возила.

Дилерите ќе ги рекалибрираат сите потребни модули за бесплатно да го решат проблемот во погодените автомобили, соопшти NHTSA.

На почеток