Свет

Земјотрес во Риека

Почувствуван земјотрес во Тетово и вo Гостивар, епицентарот во Албанија

Според ЕМСЦ, епицентарот на земјотресот е на 3 километри североисточно од Риека. Според првите информации, земјотресот бил со јачина од 3,1 степени, но подоцна бил спуштен на 2,9 степени според Рихтеровата скала.

Граѓаните јавуваат дека почувствувале како се тресе тлото, кое не траело подолго од две-три секунди

На почеток