Свет

Каде е телото на малата Данка?

Српските портали вчера објавија дека на ниту еден од предметите запленети во истрагата за исчезнувањето на двегодишната Данка Илиќ од Србија не се пронајдени биолошки траги.

Нејзиното тело сè уште не е пронајдено.

Блиц денеска пишува дека само еден маж знае каде се наоѓа. Според нивните информации, станува збор за Раде Драгијевиќ, таткото на Дејан Драгијевиќ, кој признал дека го убил девојчето.

“Тој покажува највисоко ниво на интелигенција и лукавство. Набрзо откако беше уапсен, го смени својот адвокат и изгледа дека мисли само на сопствената одбрана. Затоа се сомнева дека тој е клучот за пронаоѓање на телото”, вели А. извор на Блиц.

Нова.рс вчера пишуваше дека се скенирани повеќе од 400 траги пронајдени во службеното возило за кое постои сомневање дека го користеле Дејан Драгојевиќ и Срѓан Јанковиќ кога, според нивното признание, го удриле девојчето. Нова.рс дознава дека на ниту еден од случаите вклучени во истрагата за исчезнувањето на двегодишната Данка Илиќ од Србија не се пронајдени биолошки траги. Обвинителството пред неколку дена ги доби резултатите од новите вештачења.

„Од внатрешноста на службениот автомобил во Бор се отстранети повеќе од 500 траги, како и траги од надворешната страна на автомобилот. Досега вештачењата покажаа дека нема трага од ДНК на Данка Илиќ, ниту во самиот автомобил, ниту на надворешните делови од возилото“, дознава Нова.рс од Вишото јавно обвинителство.

Да потсетиме, осомничените работници на фирмата Бор Водовод, Јанковиќ и Драгијевиќ биле на работна задача на 26 март кога во Бањско поле исчезна двегодишно девојче Данка. Според признанието на Драгијевиќ, девојчето го удриле со службено возило, го задавиле и го фрлиле на дива депонија на Старобањска, од каде по два дена Дејан со неговиот татко (73) и неговиот сега починат брат Далибор (40), наводно ја преселиле на друга, сеуште непозната локација.

На почеток