Магазин

(Видео) Снимен коњ на покривот на потопена куќа во Бразил

Објавени сателитски снимки од поплавите во Грција, нивото на водата расте – ново предупредување за евакуација

Во бразилската држава Рио Гранде до Сул најмалку сто луѓе загинаа поради поплави и лизгање на земјиштето што се случија по обилните дождови. Повеќе од стотина се сметаат за исчезнати, а околу 160.000 луѓе морале да ги напуштат своите домови, пишува Би-би-си. Вчера беа објавени снимки од коњ кој се качил на покривот на поплавената куќа во градот Каноас. Градоначалникот за GloboNews изјави дека се надеваат дека ќе го спасат со помош на хеликоптер.

Бурите во Бразил предизвикаа поплави кои уништија мостови и згради и ги претворија улиците во реки. На аеродромот во главниот град Порто Алегре, пистите се целосно поплавени и нема да бидат употребливи најмалку 30 дена. Поплавен е и фудбалскиот стадион Арена до Гремио.

На почеток