ОО

Честитка на градоначалникот Кирил Пецаков по повод Велигден

,,Христос Воскресна! Навистина Воскресна!

Ви го честитам овој голем Христијански празник – Велигден и Ви посакувам, здравје, благодет и нека Христовата љубов и спокој бидат присутни во секој дом. Христовото Воскресение – ВЕЛИГДЕН, е возвишен ден, бидејќи е ден во кој преовладува животната радост, од која извираат љубовта и надежта. Ден кој ја роди и ја раѓа богоугодната радост. На овој празник го славиме животот и победата на смртта.

Нека ни биде честит Воскресението Христови и Господ да ни подари сила, верба и истрајност, да го негуваме и сочуваме се она што ни го дарил.

За многу години!”, стои во честитката на градоначалникот Кирил Пецаков.

На почеток