Македонија

Милошоски: Нова Влада до 20 Јуни

Антонио Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ на социјалната мрежа „Х“, напиша дека до 20 јуни се очекува да биде формирана новата Влада, која најверојатно ќе ја сочинуваат ВМРО-ДПМНЕ, ВРЕДИ и ЗНАМ

„Избори во Македонија, 120 пратенички места: коалиција предводена од ВМРО ДПМНЕ освои 58 пратенички места, коалицијата предводена од ДУИ 18 пратенички места, коалицијата предводена од СДСМ 18 пратенички места, ВРЕДИ освои 14 пратенички места и помалите политички партии од македонскиот блок, ЗНАМ и Левица освоија по 6 пратенички места“, напиша Милошоски.

На почеток