Македонија

Честитка од Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски по повод Националниот ден на Власите

,,Во име на ВМРО-ДПМНЕ и во мое лично име го честитам 23 мај, Националниот ден на Власите.

Власите се составен ден од Македонската историја и култура, секогаш давале придонес за општеството и неговиот развој.

Како идна влада ВМРО-ДПМНЕ ќе се посвети на засилен и забрзан економски развој, евроинтеграции и борба против корупцијата, процеси во кои ќе бидат вклучени и Власите.

Следува враќање на државата кон народот, кон секој еден човек, да се чувствува безбедно, со еднакви можности и со ветувачка иднина.

За иднината мора да се работи, да се унапредува животниот стандард и економските прилики.” , вели Христијан Мицкоски претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

На почеток