Свет

Се огласи Вучиќ пред расправата за резолуцијата во Сребреница: Објави фотографија и испрати моќна порака

Вучиќ: Лавров во Скопје ја кажа вистината кога е Србија во прашање

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, на својот Инстаграм профил објави фотографија од занмето на Србија со моќна порака.

„Ова е знамето на честа, знамето на храбрите, знамето на слободата! Само што го однесов со мене во зградата на ОН. Ќе го бранам и чувам. И ќе се гордеам со тоа. Не сме геноцидна нација да живее Србија!“, напиша Вучиќ.

На почеток