Македонија

Димитриевски се најави како партнер на ВМРО-ДПМНЕ: Нема договор за кадровски решенија меѓу ЗНАМ и ВМРО-ДПМНЕ

ЗНАМ нема договорено кадровски решенија, соопшти лидерот на движењето Максим Димитриевски. Тие велат дека засега разговараат само за платформи.

„ЗНАМ очекува од овој парламентарен состав, многу. Како потенцијален партнер во идната власт ќе дадеме допринос во политичкото делување. Разговараме за имплементанција на нашите програмски определби во идната власт“, рече Димитириевски.

Тој посака среќа на новиот парламентарен состав.

На почеток