Македонија

Не може Талат Џафери да биде премиер ако му е верификуван мандатот за пратеник, реагира професорката Најчевска

,,Праааавнииициии, професорииии, реагирајтееееее.
Талат Џафери не може да биде премиер ако му е верификуван мандатот за пратеник.
Не може Талат Џафери сам да реши дека нема да ги врши работите на пратеник туку ќе ги врши работите на премиер.
Уставниот суд мора да реагира на ова заради грубо нарушување на Уставот на Македонија.

Еве, заради ова сакав да влезам во Собранието.
Ама вие сакате да ве дупи Талат Џафери во здрав мозок.”, напиша Мирјана Најчевска.

На почеток