Македонија

(Видео) Молчењето е злато, но зошто СДСМ молчеа во Собрание на конститутивната седница?

Пратеничката од СДСМ, Славјанка Петровска, во подкастот „Претрес со Ландов“ одговори на јавните повици од ексфункционери на партијата кои забележаа што тие молчеле на конститутивната седница во Собранието. Според неа, молчењето испраќа посилна порака.

„Непријавувањето за збор, испрати многу посила порака. Кажувам дека сме испратиле порака на спротивноста на 27 апри“, вели Петровска, меѓудругото, во подкастот „Претрес со Ландов“.

Таа ја прифаќа гласната критика за ваквото однесување. Но посочува дека имаат што да кажат, ама во иднина.

На почеток