Свет

Застрашувачко предупредување од Путин

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека НАТО се обидува да го зголеми притисокот врз оние земји чиј развој се обидува да го спречи.

Во обраќањето до раководството на Министерството за надворешни работи на Русија, Владимир Путин рече дека егоизмот и ароганцијата на западните земји доведоа до моменталната состојба на работите, а светот неприфатливо се приближи до точката од која нема враќање.

Тој рече и дека светот се менува, и дека ништо повеќе нема да биде исто во економијата, технологијата, глобалната политика, како и во други области.

Тој исто така рече дека во Русија и во светот се случиле многу значајни и судбоносни промени и дека е важно да се проценат глобалните настани и да се наведат целите на министерството.

Работата на рускиот МСП е посветена на развојот на земјата и обезбедувањето на нејзината безбедност и на благосостојбата на ранетото население и руските семејства, рече рускиот претседател.

„Русија и нејзините партнери предлагаат решенија за основните проблеми кои не загрижуваат само нас, туку и нашите партнери“, рече Путин.

На почеток