Магазин

Доаѓа iPhone 17: Apple најавува модел кој ќе биде толку тенок што ќе го собори рекордот

Американскиот технолошки гигант Apple (Apple) почна да работи на намалување на големината на своите уреди и планира да издаде рекордно тенок модел на iPhone во 2025 година.

Според Bloomberg, компанијата ги поставила темелите за создавање потенки гаџети откако тенкиот iPod Pro од 5 мм беше објавен на 7 мај.

Најтенкиот паметен телефон што компанијата планира да го објави следната година ќе биде iPhone 17, пренесува Танјуг.

Apple сфатил како да ги направи своите уреди повторно потенки, додавајќи важни нови функции, според американската агенција, истакнувајќи дека лаптопот MacBook Pro и Apple Watch ќе бидат меѓу првите уреди со ултра тенки куќишта што ќе бидат пуштени во продажба.

Во последните години, благодарение на зголемените димензии, iPhone 15 Pro и 15 Pro Max добија помоќни батерии и подобрени камери, а линијата на компјутери MacBook Pro дојде со подобрени батерии, помоќни процесори и повеќе порти.

Блумберг објави дека Apple постепено ќе ги промовира своите нови функции „Интелигенција“ во текот на неколку месеци, со нови алатки за пишување, генерирање слики и сопствени емотикони наречени Genmoji, настојувајќи да ги избегне замките што ги погодија другите системи со вештачка интелигенција.

Компанијата, исто така, прави огромни чекори со својот софтвер Vision Pro, а новата функција за сателитски пораки треба да стане најновата платена услуга на Apple.

На почеток