Магазин

(Видео) Од Белград до Скопје за два часа

Министерот за градежништво, транспорт и инфраструктура на Србија, Горан Весиќ, го претстави новиот брз воз и истакна дека тој е најмодерниот воз во Европа.

„Дали знаевте дека наскоро ќе можете да стигнете до Будимпешта за помалку од три часа со овој брз воз. Јас сум во најновиот брз воз што ќе сообраќа од Белград до Будимпешта. Ова е најмодерниот воз во Европа и ќе оди со брзина од 200 километри на час кога ќе тргнете од Белград во Будимпешта Овој воз е единствен во светот бидејќи има свои литиумски батерии и ако снема струја може да се вози 10 километри со брзина од 30 километри на час најбрзите возови во Европа“, рече Весиќ.

Додаде дека од Белград до Скопје ќе се патува за два часа.

@sicve011 #fyp #srbija #brzivoz #budimpesta #beograd #brzapruga #vesic #goranvesic #fypsrbija #brzapruga #vozovi #novivoz #saobracaj #sicve011 #putovanja ♬ original sound – Goran Vesić

На почеток