Магазин

Клучните датуми во јули 2024 година носат виор од емоции за сите хороскопски знаци и го менуваат животот од корен

Пет хороскопски знаци што ќе донесат важни животни одлуки во 2024 година

Првиот месец од летото полека изминува, а средината на најтоплиот дел од годината ќе биде многу интензивен и исполнет со активности. Ние сме на прагот на период на бројни космички транзити, кои се таму за да ги олеснат откритијата, важните сознанија и личните трансформации.

Време е за блиска комуникација со најблиските и работа на себе – ставете се на прво место.

Астролозите идентификуваа девет клучни датуми, кои ќе влијаат на сите знаци на Зодијакот во јули 2024 година.

Нема да чекаме долго за возбуда – веќе на почетокот на месецот Меркур влегува во Лав и со себе носи искрени разговори и одлуки кои го менуваат животот. Младата месечина во Рак ќе биде моќен момент за исцелување и пронаоѓање нов пат, особено во љубовта.

Клучни астролошки датуми во јули
3 јули – Меркур влегува во Лав

5 јули – млада месечина во Рак

9 јули – се приближува астероидот Палас

11 јули – Венера влегува во Лав

20 јули – Марс влегува во Близнаци

21 јули – полна месечина во Јарец

22 јули – Сонцето влегува во Лав

25 јули – Меркур влегува во Девица

26 јули – Хирон ретрограден.

Меркур ќе влезе во Лав на 3 јули, па комуникацијата ќе биде исполнета со самодоверба и креативност. Време е храбро да работите на своите идеи и искрено да ги изразите. Не воздржувајте се – нека вашата харизма свети во секој разговор.

Младата месечина во Рак на 5 јули носи нови почетоци, особено во домашните и семејните работи.

Покажете решителност во вашите намери поврзани со воспитувањето на децата и емоционалната сигурност во семејството.

Фокусирајте се на оние работи кои прават да се чувствувате безбедно и сакано.

Астероидната палата на 9-ти јули создава позитивни услови за расчистување на каква било конфузија и недостаток на фокус – време е за јасно стратешко размислување.

Ако долго време седите само правете планови или идеи, време е да преземете акција. Користете ја оваа јасност за да ги решите проблемите, гледајќи ја ситуацијата од сосема поинаква перспектива.

Венера, планетата на љубовта, ќе влезе во Лав на 11 јули, поттикнувајќи ја романтиката и самоизразувањето.

Ова е одлично време за препуштање на страстите и животните задоволства. Планирајте нешто посебно со партнерот, одете на романтичен состанок, целосно препуштете се на некој креативен проект или едноставно препуштете се себеси.

Во втората половина на јули, Марс, планетата на војната и мотивацијата, ќе влезе во Близнаците, а овој космички настан ќе предизвика љубопитност и излив на ментална енергија.

Што се однесува до љубовната сфера, можете да очекувате флерт и нови познанства. Овој небесен настан ве поттикнува да истражувате нови идеи и да преземете бројни проекти.

Полната месечина во Јарец на 21 јули е одлично време да застанете, да земете длабок здив и да ја процените ситуацијата.

Размислете на што треба да работите, како да зајакнете и од што треба да се откажете. Искористете ја енергијата и дисциплината на Јарецот за да ги остварите вашите долгорочни соништа, притоа не откажувајќи се од јасен и реален пристап.

Почетокот на сезоната на Лав, 22 јули, ќе го означи почетокот на еден многу интензивен период.

Ова е време на страст и самоизразување. Лавот ве поттикнува да блеснете силно и да ги покажете своите уникатни таленти.

Кога Меркур ќе влезе во Девица на 25 јули, бидете подготвени да ги организирате вашите мисли и идеи.

Овој космички транзит ќе донесе опипливи резултати во работата што ја работите. Ова е одлично време да ги организирате сопствените мисли, внимателно да ги планирате следните чекори и да ги подобрите комуникациските вештини.

Ретроградниот период на Хирон ќе започне на 26 јули.

Во текот на следните неколку месеци, ќе се потопите во размислување, ќе ги исчистите раните од минатото и ќе прифатите заздравување.

Треба подобро да се разберете себеси – во тоа ќе ви помогне интроспекцијата. Конечно преземете ја одговорноста за сопствениот живот, пишува Луфтика.

На почеток