Медиасет

Американскиот олимпиец доби четиригодишна суспензија поради допинг

Американскиот пливач Мајкл Бринегар, учесник на Олимписките игри во Токио, се соочува со четиригодишна суспензија поради допинг на крв, потврди УСАДА.

Бринегар, чија мајка, Џенифер Хукер Бринегар, беше олимписка пливачка во 1976 година, е обвинет за неправилности во спортскиот биолошки пасош.

Иако независната комисија првично заклучи дека тој не ги прекршил правилата, Судот за спортска арбитража ја потврди суспензијата по жалбата на УСАДА.

Бринегар на социјалните мрежи изјави дека не користел допинг и дека е разочаран од одлуката

На почеток