Свет

Апокалипса во Србија: Невремето предизвика хаос, од удар на гром избувна пожар, блокирани патишта, немаше струја

Петнаесет села во општина Гаџин Кан останаа без струја поради големото невреме, пропратено со град и дожд, што во средата попладне ја зафати општината.

Многу улици во Гаџино Хан се непроодни поради паднати гранки и дрвја, а 15 села во општината останаа без струја, јавува РТС.

Од удар на гром опожарен е еден стопански објект, а причинета е голема штета на земјоделските култури и други земјоделски култури.

На почеток