Македонија

По невремето, без струја останаа десетици населени места – во Скопје, најпогодени се во Ѓорче Петров

Од ЕВН Македонија известуваат до ЦУК, дека во моментот без електрична енергија се:

Скопје – Ѓорче Петров и околината, Сарај, Кондово, Волково, Граничен премин Блаце и Новоселски Пат

Тетово – Џепчиште, Непроштено, Једоарце, Отуње, Сетоле

Тетово – Сарачино, Желино

Гостивар – Дебреше,Врањовце Зубовце, Врапчиште, Пожаране и Топлинци

Битола – горно и долно Агларци , Добромири, Далбеговци, Трап, Будаково, Мусинци, Алинци, Трничани, Мојно, Маково, Рапеш, Орле, Долно Орехово, Румази, Паралово, Мегленце и околината.

Радовиш – Богулево, Дамјан, Бучим, Коџалија, Парналија

Тимовите веќе се ангажирани за непречено снабдување со електрична енергија во наведените реони.

На почеток