Македонија

Изгласани повисоки пензии, здравство во Струга нема да се учи – Мицкоски за првата владина седница

Премиерот Христијан Мицкоски објави дека на првата владина седница се изгласани неколку точки. Меѓу најзначајните е дека ќе има повисоки пензии за 2500 денари, потоа се укинува факултетот за здравствени услуги во Струга кај Мерко, а именувани се и нови директори.

Прва седница на Владата: Повисоки пензии; Укинат факултетот за здравствени услуги во Струга; Нови именувања“, напоша Мицкоски.

На почеток