Македонија

ВМРО-Народна партија: Сања Божиновска под притисок на сопартијците има поднесено барање за откажување од бугарското државјанство

,,ВМРО-Народна партија со внимание ја следи дискусијата околу бугарскиот пасош на министерката за енергетика Сања Божиновска и како што можеме да забележиме под притисок на нејзините сопартијци и колеги во партијата таа има поднесено барање за откажување од бугарското државјанство.

ВМРО-Народна партија смета дека владеачката структура многу повеќе ќе и помогне на Република Северна Македонија доколку министерката го зачува државјанството и пасош, со тоа ќе ја побие тезата на сите оние кои критикуваат дека во Македонија не може да функционираат бугари на високи државни функции, а напротив вака само ќе ја повтрдиме тезата дека се што е бугарско во Македонија се „шиканира“.

Посебно интересно во оваа приказна е што никој не реагира на српското државјанство и пасош на вицепремиерот Иван Стоилковиќ со што само се зацврстува фактот дека во нашата Македонија масовно се применуваат двојни стандарди и дека водиме двојна политика кон етничките заедници во нашата држава.”, велат од ВМРО-Народна партија.

На почеток