Македонија

Марина Димовска избрана за нова генерална секретарка на Собранието

Пратениците денеска ја избраа Марина Димовска за генерална секретарка на Собранието на Република Северна Македонија.

Таа работи во Собранието од 2009 година.
Димовска е дипломиран политиколог и магистер на економски науки од областа на меѓународна економија.

За заменик-генерален секретар на Собранието е избран Никола Ѓошевски, кој е дипломиран правник и магистер по корпоративното право.

На денешната седница беа утврдени и оставките на досегашната генералната секретарка на Собранието Цветанка Иванова и нејзиниот заменик Бојан Василевски.

Исто така, беа констатирани и оставките на Бобан Николовски и Синиша Стојановски од функциите пратеник. 

На почеток