Македонија

Петровска: Во МВР поделени повеќе од 50 незаконски решенија за распоредување на полициски службеници

,,Во рок од 7 дена во МВР “се поделени”, под притисок и закани повеќе од 50 незаконски решенија за распоредување на полициски службеници, дел од нив и на раководни позиции.

Во Агенцијата за разузнавање се назначи заменик директорка, без законски потребното работно искуство.

Се подготвуваат партиски послушници и во АНБ и Военото разузнавање.
И Мицковски најавува нова реформа на безбедносните служби и нивното спојување?

Не, тоа ќе биде полициско партиска држава со концентрација на моќ кај некој нов Горан Грујовски.”, напиша Славјанка Петровска на својот Фејсбук профил.

На почеток